Category Archives: Uncategorized

04Okt/16
cityrow

CityRow

Op 2 oktober vond de laatste wedstrijd voor het NK 2016 plaats. Het betrof een nieuwe wedstrijd bij Watersportvereniging De Schinkel in Amsterdam. De opdracht voor de Zwarte Draecken was duidelijk. Finishen voor Roets, het team uit Muiden, om zo de eerste plaats in het klassement veilig te stellen.

Helaas brak bij de start een van de roeiers zijn riem en was er eigenlijk geen kans meer om Roets te verslaan. Toch wisten zij nog knap een derde plaats te halen en hiermee als tweede te eindigen in het NK klassement. Een prestatie om trots op te zijn!

 

24Sep/16
kwvl

Kick op Loosdrecht

Op 24 september was er weer de jaarlijkse wedstrijd bij de Koningklijke Watersportvereniging Loosdrecht. De op een na laatste wedstrijd voor het NK en belangrijk voor de Zwarte Draecken om hun koppositie in het NK klassement vast te houden. De wedstrijd ging over twee races van circa 4,5 kilometer. De eerste race eindigde in een vierde plaats. De tweede in een derde plaats. Overall werden de Zwarte Draecken vierde en wisten hiermee een hele kleine voorsprong in het algemeen klassement te behouden.

25Jun/16
srv-regatta

SRV Regatta

Op 25 juni werd er door de Zwarte Draecken gestreden om de NK punten tijdens de SRV Regatta in Scheveningen. Helaas moesten de Zwarte Draecken drie andere teams voor zich laten en eindigden als vierde.

11Jun/16
kaagracelogo

Kaagrace

Op 11 juni 2016 stond de Kaagrace op het programma. Een lange wedstrijd in de ochtend gevolgd door een sprint in de middag. Helaas wisten de Zwarte Draecken het niveau van de voorgaande wedstrijden niet te behouden, deels als gevolg van materiaalproblemen. In de lange race schoot bij één van de roeiers de spoorstok los.

De Zwarte Draecken behaalden een derde positie.

22Mei/16
Siegelacht

Spiegel 8 Race

Op 21 mei roeiden de Zwarte Draecken de Spiegel 8 Race in Nederhorst den berg. Een thuiswedstrijd met veel supporters langs de kant en in volgbootjes. In de ochtend werd de sprint geroeid en hier werd tijd verloren op de directe concurrentie en dus hadden de Zwarte Draecken ’s middags tijdens de langer race iets recht te zetten. Met een maximale krachtsinspanning wisten de Zwarte Draecken als eerste over de finish te komen, het tijdsverlies van de sprint goed te maken en daarmee de eerste plaats te veroveren!